Energie: gokt u op een zachte winter?

Het is al ruim een half jaar chaos op de Europese energiemarkten. Elektriciteit wordt de komende tijd ongeveer acht keer zo duur en gas kan zelfs vijftien keer zo duur worden als een jaar geleden. Veel bedrijfstakken worstelen met deze nieuwe realiteit. Zo zijn bijvoorbeeld bakstenen en andere keramische producten - gebakken met aardgas - enorm in prijs gestegen.

Maar ook de gemiddelde huurder, woningeigenaar of VvE betaalt de komende winter fors meer voor energie. En er is helaas geen reden om aan te nemen dat deze situatie op korte termijn zal verbeteren. De beste lange termijn strategie is dus verduurzaming, energiebesparing en zelf energie opwekken.

Inspirantie is dé VvE-specialist
Inspirantie helpt VvE’s om de energierekening betaalbaar te houden. CasaMundus is één van de weinige bedrijven in Nederland die zich specifiek richten op verduurzaming van VvE’s. Als wij met een VvE in gesprek gaan over een verduurzamingstraject dan kunnen we – afhankelijk van uw wensen – een zeer compleet pakket diensten aanbieden:

- Ontzorging van de gebouwbeheerder;
- Advies, coördinatie en realisatie;
- Energetische analyse en monitoring van het energieverbruik;
- Energiebesparing door bouwkundige ingrepen, o.a. isolatie;
- Eigen opwek van energie door het plaatsen van zonnepanelen.
 

Energie inkopen
Wij kunnen u bovendien ondersteunen bij het inkopen van groene energie. Op een goede manier energie inkopen houdt in dat uw risico-tolerantie aansluit op de huidige onzekerheden in de markt. Inspirantie helpt u om heel bewust te kijken naar alle aspecten van uw energiemanagement en alle risico’s op een rijtje te zetten.

Lange termijn perspectief
Het ideale eindplaatje is natuurlijk dat u helemaal geen energie meer hoeft in te kopen! Vanuit die gedachte ondersteunt Inspirantie VvE’s en bedrijven. Is uw VvE toe aan verduurzaming? Neem dan contact op met Inspirantie, dé specialist als het gaat om verduurzaming van VvE’s.

Meer weten? Neem dan contact op met Frederik Sinke (06-25257864)