Eigenaars van kantoren

Eigenaars van kantoren

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 feitelijk niet meer als kantoor gebruiken. Het is onwaarschijnlijk dat er meteen gebouwen gesloten zullen worden, maar door de energiecrisis is de kans wel degelijk groot dat overheden zullen gaan handhaven.

Een flink deel van de kantoorgebouwen is nog niet geregistreerd. Heeft u nog geen energielabel voor uw kantoorgebouw? Vraag dit dan zo snel mogelijk aan en controleer of de label C-verplichting ook voor uw vastgoed geldt.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 50% van de kantoren inmiddels een energielabel C of beter heeft. Behoort uw kantoorgebouw nog niet tot deze groep? En wilt u niet afwachten of de overheid al dan niet gaat handhaven? Neem dan vandaag nog contact op met Inspirantie voor een oriënterend gesprek.

Quick wins

Inspirantie kan snel beoordelen of uw vastgoed door middel van quick wins en spijtvrije maatregelen in relatief korte tijd naar het niveau energielabel C kan worden getild, zodat zich in ieder geval geen zorgen meer hoeft te maken over een mogelijke sluiting. Daarna adviseren we u graag over een degelijke lange termijn aanpak.