Energie inkoop

Energie inkoop

Inspirantie kan de werkzaamheden van vastgoedbeheerders en vastgoedbeleggers op het gebied van energie-inkoop overnemen, inclusief de daarbij behorende administratieve taken. Inspirantie koopt direct groene energie voor u in. Wij kopen energie in grote volumes in, uiteraard tegen een scherp tarief en op basis van 100% transparante voorwaarden. Op dit moment bedienen we zo’n 4000 afnemers.

Inspirantie speelt in op de actuele ontwikkelingen

De energiesector staat sinds enige tijd onder grote druk. Dit heeft enerzijds geleid tot een shake-out in de markt. Anderzijds worden er nieuwe contractvormen aangeboden, mede omdat nieuw af te sluiten vaste contracten in veel gevallen onbetaalbaar worden. Maar er gebeurt meer in de markt. Zo vindt er momenteel een concentratie van macht plaats, die niet in het voordeel is van de afnemer. Tegelijkertijd grijpt de overheid op allerlei manieren in, waardoor de ontwikkelingen in de markt complexer worden. Bij Inspirantie staan transparantie, ontzorgen van de klant en keuzevrijheid centraal, en daarom bieden wij voortaan twee proposities aan wat betreft de inkoop van groene energie.

Twee proposities voor energie inkoop

De klant krijgt bij Inspirantie de keuze uit:

A. Energie inkoop via tweezijdige bemiddeling
Dit houdt in dat Inspirantie tussen de klant en de energieaanbieders in staat en bemiddelt. De vergoeding voor Inspirantie is inbegrepen in de prijs van het product dat de klant afneemt bij de energieaanbieder. De aanbieder verrekent dit vervolgens met Inspirantie.

Inspirantie stelt zich bij deze variant in feite op als een klassieke makelaar die in een dynamische markt vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar probeert te brengen.

B. Energie inkoop via eenzijdige belangbehartiging
Bij deze variant staat Inspirantie aan de kant van de klant en koopt namens de klant in. De vergoeding voor Inspirantie is meestal niet in de energieprijs inbegrepen. De klant betaalt een vaste fee per maand aan Inspirantie en gaat een partnerschap aan met Inspirantie voor volledige ontzorging.

In deze variant profiteert u het meest van de marktkennis en de duurzame expertise van Inspirantie. We kijken om te beginnen naar het profiel van uw energieverbruik. Waar zitten de pieken en dalen? Welke verduurzamingsmaatregelen gaat u in de komende jaren nemen? Hoe kan uw unieke situatie vertaald worden naar een optimale inkoopstrategie? Kortom: we begeleiden en ontzorgen u van A tot Z.