Blog artikelen

Ondersteuning bij verduurzamen van VvE's

22-11-2022| Appartement & Eigenaar

Steeds meer VvE’s kloppen aan bij hun beheerder met vragen over verduurzaming. Welke maatregelen hebben écht zin? Hoeveel gaat dat kosten en wat levert het op? Hoe lang gaat een verduurzamingstraject duren? En hoe hoog wordt de nieuwe energierekening?
Lees verder...

Verduurzamen zonder gedoe: het kan!

22-11-2022| Appartement & Eigenaar

Gebouwbeheerders hebben het veel te druk om zelf met de verduurzaming van een gebouw aan de slag te gaan. Daarom heeft Inspirantie een aanpak ontwikkeld die gebouwbeheerders volledig ontzorgt.
Lees verder...

Doe de wagenpark-scan

22-11-2022| Appartement & Eigenaar

Mobiliteit verandert razendsnel. Steeds meer automerken brengen elektrische voertuigen op de markt. Laadpalen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Tegelijkertijd bedenken overheden, met name in de grote steden, steeds meer nieuwe regels.
Lees verder...

Nog steeds niet overgestapt op LED?

21-11-2022| Appartement & Eigenaar

Goede verlichting is essentieel voor een veilige en prettige leefomgeving. Pas LED verlichting toe op galerijen, in gemeenschappelijke ruimtes, hallen en parkeergarages. U bespaart op onderhoud en vervangingskosten én u bespaart direct energie.
Lees verder...

Eerlijke verdeelsleutel bij verduurzamen

21-11-2022| Appartement & Eigenaar

Als je wil dat een appartementengebouw zijn waarde behoudt, dan is verduurzaming een must. Hoe organiseer je dat? Hoe zorg je ervoor dat de kosten eerlijk verdeeld worden? Inspirantie heeft een efficiënte methode ontwikkeld voor gebouwbeheerders en VvE's.
Lees verder...

Zonnepanelen en eisen brandverzekering

21-11-2022| Appartement & Eigenaar

Als u besluit om zonnepanelen te nemen, dan heeft u een installatie nodig die meer omvat dan de panelen. Bij een flink dak - groter dan 25 panelen - moet de engineering 100% in orde zijn. Daarvoor kunt u helaas niet blind vertrouwen op de installateur.
Lees verder...

Energie: gokt u op een zachte winter?

18-11-2022| Appartement & Eigenaar

De prijzen van gas en elektriciteit gaan door het dak. Iedereen hoopt op een zachte winter, maar hoop is geen strategie voor de lange termijn. Blijft uw VvE lijdzaam toekijken terwijl Poetin de gaskraan verder dichtdraait? Of is het tijd voor actie?
Lees verder...

Energiecrisis: wat nu?

09-03-2022| Appartement & Eigenaar

Door de oorlog in Oekraïne gaan de prijzen van olie en gas door het dak. Dat merken we aan de pomp, en aan onze energierekening. Inspirantie helpt u om in deze moeilijke tijd uw energierekening in de hand te houden.
Lees verder...

Houd de energiekosten in de hand

17-11-2021| Appartement & Eigenaar

Inspirantie helpt VvE’s en bedrijven om de energierekening betaalbaar te houden. Wij verzorgen inkoop van groene energie, monitoring van energieverbruik, energiebesparing op gebouwniveau, plaatsing van zonnepanelen en electrificatie van het wagenpark.
Lees verder...